Kostýmy: Space Trooper L-1

Klonová armáda Vernerových vojáků řady Space Trooper L-1 (ano, všechny hraje Lubomír Friml, tedy Leonard z prvního Blastera, odtud označení L-1) má taktéž šik kostýmy. Hoši jsou to poměrně jednodušší a pouze plní rozkazy jejich velitelky Elexie. I celá uniforma klonových vojáků na jejich nadřízenou odkazuje – černý kostým se zlatými motivy a helma s červenými prvky (tedy barevně jako její oko). Celý kostým má na svědomí opět www.lufree.cz.

Uniforma vychází z klasického saka upraveného pro potřeby filmu. Límeček byl nahrazen černou koženkou a doplněn decentními brožemi. Ramena byla opatřena nárameníky se zlatými ostny, které vychází z kostýmu kapitánky Elexie. Nesmí chybět hodnost udávající nášivka na hrudi postavy (pochopitelně nejnižší hodnost, tedy se 2 řádky). Spodní část saka byla opatřena prošívaným koženkovým lemem.

Výraznějším prvkem postavy je přilba. Při designu přilby byl požadavek na neobvyklý vzhled a sci-fi prvky. Proto návrh vycházel z předpokladu, že bude kompletně vyrobena LUFREE pomocí 3D tisku. Díky vlastní výrobě bylo možné počítat i se světelnými prvky. Zároveň bylo nutné tyto prvky napájet přímo z přilby bez externí elektroniky. Veškerá elektronika včetně baterie je umístěna přímo v přilbě. Díky tomu je zajištěná maximální pohyblivost herce. Rekvizita také obsahuje modul pro nabíjení integrované baterie, není tedy nutná složitá výměna baterií.

Space soldiers mají malé jednoduché zbraně A55hole 1. Pro dosažení matného vzhledu byl použit černý akrylový sprej. Nástřik byl realizován ve třech vrstvách. Pro finální „patinu“ byly použity malířské akrylové barvy v několika odstínech červené. Některé prvky zbraně byly také kompletně přebarveny.

019 020 021 022